ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΝ ΣΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΝ

Την διακονίαν σου πληροφόρησον.........(Τιμ.β,4)
Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα του Ναού μας και σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση

21 Μαρτίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

       Για μια ακόμη χρονιά φτάνει η 25η Μαρτίου ημέρα μνήμης μα πάνω απ'όλα ημέρα τιμής για όλους εκείνους που οραματίστηκαν, πίστεψαν, βοήθησαν, πολέμησαν και πέθαναν ακόμα για μια ελεύθερη Ελλάδα. Μνήμη και τιμή που δεν πρέπει να λάμπει μόνο την εορταστική ημέρα αλλά πρέπει σαν έθνος και σαν λαό να μας κατέχει κάθε στιγμή του χρόνου και σε κάθε μας έργο.
       Ο Ιερός μας Ναός κάνει φέτος ένα μικρό αφιέρωμα στον ρόλο που διαδραμάτησε η Εκκλησία και ο Κλήρος της τα δύσκολα εκείνα χρόνια σαν μια ελάχιστη συνεισφορά γνώσης για τους νεώτερους στην ηλικία και ως μια υπόσχεση, για τους πιο μεγάλους, αδιαλείπτου μνήμης και παντοτινής τιμής σε όλους εκείνους τους ρασοφόρους που στάθηκαν αντάξιοι όχι μόνο της ελληνικής τους καταγωγής αλλά και του τίμιου και ηρωικού ράσου που ο Πάνσοφος Θεός τους έταξε να ενδυθούν.
Είναι όμως και ένα αφιέρωμα στην συνολική προσφορά της Εκκλησίας στον αγώνα και το γένος. Μια προσφορά που όσο και να παλέψουν κάποιοι επιστήμονες ιστορικοί ανιστόρητοι δεν θα καταφέρουν ούτε να αμαυρώσουν ούτε να αποκρύψουν από τον λαό και το έθνος.
         Στην επιλεγμένη περιοχή στην ιστοσελίδα μας έχουμε  ανηρτημένα έξι θέματα στα οποία ομιλούν εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαικής κοινότητας εγνωσμένου επιστημονικού κύρους. Σας προτείνουμε να διαβάσετε τα άρθρα τους για να μάθετε πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον ρόλο της Εκκλησίας και του Κλήρου στην επανάσταση του 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.